Pinot Noir

Суво црвено вино од сортата Пино Ноар. Се одликува со прекрасна црвена боја, надополнета со ароми од црвено зрнесто овошје, цреша и нежни цветни ноти. На вкус изобилува со арома на црвено ситно овошје, брусница и цреша. Елегантно вино со меки танини и хармонична киселина придружени со пријатен долготраен послевкус.
Се комбинира со полномасно сирење, пршута, специјалитети од месо вклучувајќи патка и дивеч.
Препорачана температура на служење: 12-16 °С

Category: Product ID: 1850

Additional information

Aлкохол:

12,5%

Волумен:

0,75 л