Cabernet Sauvignon

Суво црвено вино добиено од сортата Каберне Совињон. Се одликува со темно црвена боја и ароми на црвено зрнесто овошје, црвени сливи и зрела вишна проследено со зачински ноти. На вкус изобилува со ароми на вишна и црни маслинки проследено со долготраен послевкус на мелен црвен пипер. Вино со средно тело, меки танини и хармонична киселина.
Се комбинира со јадења со црвено месо, паста Болоњезе и избор на полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Category: Product ID: 1848

Additional information

Aлкохол:

13%

Волумен:

0,75 л