Unity Merlot

Суво црвено вино добиено од сортата Мерло. Се одликува со рубин црвена боја и ароми на црвени цреши и сливи. На вкус изобилува со овошни ароми на дренки и мелено какао со долготраен послевкус. Вино со средно тело, меки танини и хармонична киселина.
Се комбинира со специјалитети од месо, месо на скара и паста со црвени сосови.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 1849

Дополнителни информации

Aлкохол:

13,5 %

Волумен:

0,75 л