Unity Vranec

Суво црвено вино добиено од сортата Вранец. Се одликува со средна до длабока рубин боја.  Изобилство на овошни ароми како цреша, црна боровница и ситнозрнесто црно овошје надополнето со зачински ноти на мелен црн бибер и кедар. Вино со полно тело, меки танини и пријатна киселина.
Се комбинира со јадења со црвено месо, дивеч и полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 1851

Дополнителни информации

Aлкохол:

13%

Волумен:

0,75 л