.

.

Showing 1–9 of 41 results

 • Магнум бело

  Магнум Бело е суво бело вино добиено како бленд на сортите Смедеревка и Ризлинг. Прекрасна лимон-жолта боја, изразени ароми на цитрусно овошје и зелено јаболко. Вино со средно тело, пријатна свежина, мека текструра и убав завршеток.

  Одлично секојдневно вино кое може да се комбинира со салати, јадења со бело месо, риба и добро разладен шприцер.

  Препорачана температура на служење: 8 -12 °С.

  Read more
 • Магнум црвено

  Магнум Црвено е суво црвено вино добиено како бленд на сортите Вранец и Каберне Совињон. Прекрасна рубин црвена боја и изразени овошни ароми на зрнесто овошје, зрела слива и зачински ноти. Вино со средно тело, хармоничен вкус и пријатен завршеток.

  Одлично секојдневно вино кое може да се комбинира со печени црвени меса, скара, паста со црвени сосови и традиционални македонски јадења.

  Препорачана температура на служење: 16 -18 °С.

  Read more
 • Constellation Chardonnay

  Суво бело вино добиено од сортата Шардоне. Се одликува со кристалнa светло-жолта боја. На нос се забележува пријатна свежина на ароми на младо тропско овошје како млада банана и штотуку исечен ананас надополнети со дискретни тонови на ванила. Вкусот нуди повторно широка палета на тропско овошје и диња надополнети со зачински тонови на каранфилче, бел бибер и пријатна горкост на кора од грејпфрут која му дава дополнителена комплексност на долгиот послевкус. Елегантно вино со полно тело и свежи и пријатни киселини.
  Се комбинира со паста со бели сосови, специјалитети од пилешко и мисиркино месо, риба и морски плодови.
  Препорачана температура на служење: 8-12 °С

  Read more
 • Constellation Cabernet Sauvignon

  Суво црвено вино добиено од сортата Каберне Совињон. Се одликува со длабока рубин црвена боја со темно црвени нијанси. Изразени ароми на ситнозрнесто црвено овошје и црвена пиперка надополнети со зачински ноти на црн бибер. На вкус изобилува во црвено овошје и печени црвени пиперки надополнет со зачински ноти на мелен сладок корен кои му даваат дополнителна комплексност. Многу богато и екстрактивно вино со полно тело, меки и сомотести танини поткрепени со добри киселини.
  Се комбинира со специјалитети од црвено месо и селектирани полномасни сирења.
  Препорачана температура на служење: 16-18 °С

  Read more
 • Constellation Merlot

  Суво црвено вино добиено од сортата Mерло. Се одликува со интензивна црвена рубин боја. Експлозија на црвено овошје на нос – ароми на млади црвени цреши и црвени сливи надополнети со тонови на нане, лешници и ванила кои му даваат дополнитена комплексност. На вкус се откриваат вкусови на црвено овошје како дренки и поттонови на лисје, темно чоколадо и послевкус на зрна од кафе. Вино со полно тело и меки, сомотести и добро интегрирани танини и хармонична киселина.
  Се комбинира со специјалитети од црвено месо, паста со црвен сос и селектирани полномасни сирења.
  Препорачана температура на служење: 16-18 °С

  Read more
 • Constellation Vranec

  Суво црвено вино добиено до сортата Вранец. Се одликува со длабока рубин црвена боја со виолетови нијанси. Атрактивно и комплексно на нос, открива раскошни ароми на црвено и црнозрнесто овошје – цреши, боровинки и темни сливи надополнети со поттонови на сушени листови на тутун и кедрово дрво. Елегантно вино со полно тело и интензивни вкусови на црвени цреши и зачински ноти на црвен пипер, мока и долготраен послевкус. Овој Вранец е со одлична структура, сомотести танини и хармонична киселина кои ќе придонесат виното да има потенцијал за зреење во годините кои доаѓаат.
  Се комбинира со специјалитети од црвено месо, телешко филе и дивеч.
  Препорачана температура на служење: 16-18 °С

  Read more
 • Majestic Temjanika

  Полусуво ароматно бело вино добиено од сортата Темјаника. Се одликува со кристална лимон –жолта боја. Носот открива раскошни мириси на бозел, саќе, бела праска и бело цвеќе каде доминираат кринови. Вкусот е богат и изобилува во коскесто овошје и мед, и послевкус на сочна кандирана кора од лимон и зачински завршеток на бел бибер. Свежо вино со полно тело и хармонична и пријатна киселина.
  Се комбинира со лесни предјадења, салати, а може да се ужива и без храна.
  Препорачана температура на служење: 8-12 °С

  Read more
 • Majestic Chardonnay

  Суво бело вино добиено од сортата Шардоне. Се одликува со златно-жолта боја. На нос се откриваат ароми на зрела дуња, јаболка и ананас кои преминуваат во цветни ноти и нежна арома на ванила. Вино кое е со полно тело и  долготраен сладникав послевкус.
  Се комбинира со специјалитети од бело месо, морски плодови на скара, паста со бели сосови и селектирани кашкавали.
  Препорачана температура на служење: 8-12 °С

  Read more
 • Majestic Traminec

  Полусуво бело вино произведено до сортата Траминец. Се карактеризира со жолтa боја со зелени нијанси. На нос изобилува со арома на цитрусно и коскесто овошје надополнето со цветни ноти. Вкусот е богат со изобилство на цитрусни овошјa, бела праска и мускатен финиш. Свежо вино со полно тело и пријатна киселина.
  Се комбинира со специјалитети од бело месо, морски плодови на скара, паста со бели сосови и селектирани кашкавали.
  Препорачана температура на служење: 8-12 °С

  Read more