Unity Pinot Grigio

Суво бело вино добиено од сортата Пино Гриџо. Се одликува со светла зеленикаво-жолта боја, ароми на зелена јаболка, цитрус и ноти на зелена пиперка (green bell pepper), а сето тоа надополнето со елегантна минералност.  Вино со пријатна свежина, мека текстура и фин завршеток.

Се комбинира со специјалитети од бело месо, риба и морска храна и салати, а може да се ужива и без храна.
Препорачана температура на служење:  8-12 °С.

Категорија Product ID: 2918

Дополнителни информации

Алкохол:

12 %

Волумен:

0,75 л