Имако Вино

Имако Вино

Редизајнирање на ракија Мераклискa

Редизајнирање на ракија Мераклискa

Винаријата Имако Вино го редизајнираше производот Мераклиска со нов модерен дизајн во премиум пакување. Жолтата лозова ракија е еден од најомилените традиционални пијалоци, кој заслужува да биде претставен во најдобро светло.  Редизајнираното пакување е со модерен и чист дизајн каде на суптилен начин во фокусот на етикетата е поставена токму виновата лоза...

Read more

Магнум – нови вина во портфолиото на Имако Вино

Магнум – нови вина во портфолиото на Имако Вино

Во 2020 винаријата Имако Вино ја лансираше колекцијата MAGNUM – одлични вина за секојдневна консумација наменети за модерниот купувач. Фокусот при создавањето на колекцијата MAGNUM беше да се произведат вина со одлични ароматни и вариетелни карактеристики кои ќе ги воодушеват љубителите на вино и се наменети за секојдневна консумација. Вината се понудени 1.5 л...

Read more

ПЛАТЕНО ПРАКТИКАНСТВО

ПЛАТЕНО ПРАКТИКАНСТВО

Имако Вино нуди одлична можност за платена пракса за студенти и млади професионалци кои имаат желба да научат за производство на вино преку учество во берба 2020! Платената пракса е навистина одлично искуство и прв чекор кон градење кариера во винарството!

Read more

Признанија за вината Vranec Black Diamond и Constellation Vranec

Признанија за вината Vranec Black Diamond и Constellation Vranec

Признанија за вината Vranec Black Diamond и Constellation Vranec кои освоија сребрени медали на интернaционалниот вински натпревар Mundus Vini 2020. Mundus Vini се одржува во Германија и е еден од најголемите и престижни вински натпревари во светот. На овогодинешниот натпревар дегустирани и отценети беа 7.500 вина од 54 различни земји.

Read more

Во чест на Св. Трифун

Во чест на Св. Трифун

Во чест на Св. Трифун, заштитникот на лозарите и винарите, во Имако Вино се одржа симболично закројување на виновата лоза. Со почит кон традицијата и надеж за добра берба сите присутни гости и менаџментот го прославија овој значаен празник во винарството.

Read more

Платено практиканство

Платено практиканство

Имако вино ги отвора своите врати за студенти нудејќи платена пракса за време на берба 2019! Ние веруваме во моќта на новите генерации и нивните можности за унапредување во винарството.

Read more

ProWein 2019

ProWein 2019

Уште едно грандиозно издание на ProWein кое докажа дека е најважниот саем во светот на виното. 6.900 изложувачи, 61.500 посетители од 142 земји, 100.000+ вина. За Имако тоа беа значајни 3 дена на изложување каде ја претставивме нашата нова колекција во портфолиото Constellation (Соѕвездие) која вклучува 4 вина од сортите Вранец, Каберне Совињон, Мерло и

Read more

Ракијата Ж’та Стрела ја освои најпрестижната награда “Шампион на квалитет“ на ISCRO 2018

Ракијата Ж’та Стрела ја освои најпрестижната награда “Шампион на квалитет“ на ISCRO 2018

Лозовата ракија Ж’та Стрела на Имако Вино е прогласена за најдобар производ или “Шампион на квалитет “ на меѓународното оценување на јаки алкохолни пијалоци ISCRO 2018 кое се одржа во Загреб. Покрај освоеното злато за Перла (мускатна ракија) и сребро за Мераклиска (природна лозова ракија), ракијата Ж’та Стрела ја понесе најпрестижната титула. ISCRO 2018 се

Read more