Unity Rose

Суво розе вино добиено од сортата Мерло. Се одликува со светла розе боја, деликатна овошност на црвени зрнести плодови како малина,  шумска јагода и сочна црвена јаболка. Вино со елегантна структура, пријатна свежина и завршеток.

Се комбинира со салати ,  паста со лесни сосови, морски плодови на скара, а може да се ужива и без храна.
Препорачана температура на служење: 12-14 °С

Категорија Product ID: 2919

Дополнителни информации

Алкохол:

12,5 %

Волумен:

0,75 л