Unity Muscat

Полуслатко бело вино добиено од сортата Мускат Отонел. Се карактеризира со златно-жолта боја и изразени овошно-цветни ароми на бозел, зрело цитрусно овошје и саќе од мед.  Вино со средно тело кое има прекрасно избалансиран вкус, сладост и поткрепено со пријатна освежувачка киселина и фин завршеток.
Се комбинира со свежи салати и лесни јадења со зеленчук, а може да се консумира и ужива и без храна.
Препорачана температура на служење: 8-12 °С

Категорија Product ID: 1847

Дополнителни информации

Aлкохол:

12 %

Волумен:

0,75 л