Unity Chardonnay

Суво бело вино добиено од сортата Шардоне. Се одликува светла златна боја и ароми на зрела жолта јаболка, круша и сочен портокал. Вино со полно тело кое на вкус покажува тропско овошје и суптилни минерални ноти, пријатна свежина, а сето ова е проследено со хармонична киселина.
Се комбинира со паста со бели крем сосови, специјалитети од бело месо како пилешко и мисирка, риба и морски плодови.
Препорачана температура на служење: 8-12 °С

Категорија Product ID: 1843

Дополнителни информации

Aлкохол:

13 %

Волумен:

0,75 л