.

Showing 28–36 of 39 results

  • Розе

    Суво розе вино произведено со примена на бела технологија од бленд на сортите Вранец и Картошија. Се карактеризира со нежна розе боја, ова вино изобилува со ароми на црвено ситно овошје и јагоди со пријатен овошен вкус и свежина.
    Се комбинира со специјалитети од бело месо и ладни предјадења или се ужива во самото вино.
    Препорачана температура на служење: 8-12 °С.

    Повеќе
  • Кантри Црвено

    Суво црно вино произведено како бленд на Вранец и Станушина. Се одликува со рубин боја и арома на шумско ситно овошје и зрело грозје. Вино со средно тело, со хармоничен вкус и мека танинска структура.
    Се комбинира со специјалитети од црвено месо, скара и сирењe.
    Препорачана температура на служење: 16-18 °С

    Повеќе
  • Македонско црвено

    Полу-слатко црвено вино произведено од сортата Вранец кое се одликува со ароми на зрело шумско овошје и суви сливи. Вино со средно тело, хармоничен вкус и балансирани танини.
    Се комбинира со специјалитети од црвено месо, скара и е идеален избор за греано вино.
    Препорачана температура на служење: 16-18 °С

    Повеќе
  • DW Muscat White

    Десертно фортифицирано вино добиено од сортата Мускат Отонел. Се одликува со златно-килибарна боја и ароми на сируп од бозел, темен мед, карамела, дуња и поттонови на ванила и цимет. Раскошно вино со полно тело и сладок вкус на сушена кајсија, дуња, надополнето со тофи поттонови и добри киселини.
    Се комбинира со пита од јаболка, сутлијаш со цимет, пана кота, крем бруле и десерти со карамела.
    Препорачана температура на служење:  8-12 °С

    Повеќе
  • DW Port Macedonian

    Десертно фортифицирано вино добиено од интернационалните сорти Ризлинг и Шардоне, како и регионалните: Жупјанка, Жилавка и Смедеревка. Се одликува со килибарна боја и ароми на мед, карамела, слатко од дуња и поттонови на ванила. Вино со полно тело каде се испреплетуваат вкусови на сушени кајсии, кандирана кора од портокал, поткрепено со добра киселина и долготраен послевкус на карамела.
    Се комбинира со туфахија (печено јаболко со ореви и крем), сутлијаш со цимет, крем бруле и десерти со карамела и кафе.
    Препорачана температура на служење: 8-12 °С

    Повеќе
  • DW Kagor

    Десертно фортифицирано вино добиено од сортата Вранец надополнето со хербален екстракт од локални македонски треви. Се одликува со темно кафена боја со црвеникави нијанси. Ароми на темно сушено овошје и хербални тонови од кои  доминираат нане и листови на црна боровинка. Раскошно на вкус со ароми на течно чоколадо, сладок корен, бонбони со путер и карамела и долг послевкус на зрна кафе. Бујно и богато вино, нежно слатко и добро избалансирано со пријатни киселини.
    Се комбинира со чоколадни минт бомбони, чоколадни тартуфи и десерти со какао.
    Препорачана температура на служење:  12-14 °С

    Повеќе
  • WINE BOX White

    Селекција од квалитетни суви и полусуви бели вина во функционална амбалажа во кутија за вина со волумен од 3л, 5л и 20л. Колекција на вина популарна за хотели и ресторани, а претставува и практична опција за многу потрошувачи на вино.

    Повеќе
  • WINE BOX Red

    Селекција од квалитетни суви и полусуви црвени вина во функционална амбалажа во кутија за вина со волумен од 3л, 5л и 20л. Колекција на вина популарна за хотели и ресторани, а претставува и практична опција за многу потрошувачи на вино.

    Повеќе
  • Ж’тa Стрела

    Ж’тa Стрела е природна лозова ракија произведена од вински дестилат и зреена во дабови буриња минимум 12 месеци, со јачина од 40% алкохол. Го доловува традициналниот вкус на македонската ракија со одлична питкост, полн вкус и пријатен послевкус.
    Ж’Ta Стрела е наградена со титулата ,,Шампион на квалитетот” при наградите за жестоки пијалоци ISCRO

    Повеќе