Constellation Cuvee Red

Суво црвено вино добиено како бленд на Вранец, Кабарне Совињон и Мерло. Се одликува со длабока рубин боја.  Атрактивно и комплексно вино кое открива раскошни ароми на ситнозрнесто овошје како боровинки, црна рибизла и вишна надополнети со зачински ноти на црн бибер, мелено кафе и поттонови на ловоров лист, морско оревче и ванила.  Вино со одлична структура, моќен полн вкус, елегантни танинии и извонредно долг послевкус. Одличен баланс на танинска структура и  хармонична киселина кои ќе придонесат виното да има потенцијал за зреење во годините кои доаѓаат.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо, телешко филе и дивеч.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 3004

Дополнителни информации

Алкохол:

14%

Волумен:

0,75 л