Constellation Merlot

Суво црвено вино добиено од сортата Mерло. Се одликува со интензивна црвена рубин боја. Експлозија на црвено овошје на нос – ароми на млади црвени цреши и црвени сливи надополнети со тонови на нане, лешници и ванила кои му даваат дополнитена комплексност. На вкус се откриваат вкусови на црвено овошје како дренки и поттонови на лисје, темно чоколадо и послевкус на зрна од кафе. Вино со полно тело и меки, сомотести и добро интегрирани танини и хармонична киселина.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо, паста со црвен сос и селектирани полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 1864

Дополнителни информации

Aлкохол:

13.5%

Волумен:

0,75 л