Constellation Cabernet Sauvignon

Суво црвено вино добиено од сортата Каберне Совињон. Се одликува со длабока рубин црвена боја со темно црвени нијанси. Изразени ароми на ситнозрнесто црвено овошје и црвена пиперка надополнети со зачински ноти на црн бибер. На вкус изобилува во црвено овошје и печени црвени пиперки надополнет со зачински ноти на мелен сладок корен кои му даваат дополнителна комплексност. Многу богато и екстрактивно вино со полно тело, меки и сомотести танини поткрепени со добри киселини.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо и селектирани полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 1863

Дополнителни информации

Aлкохол:

14.5%

Волумен:

0,75 л