Магнум – нови вина во портфолиото на Имако Вино

Магнум – нови вина во портфолиото на Имако Вино

Магнум – нови вина во портфолиото на Имако Вино

Во 2020 винаријата Имако Вино ја лансираше колекцијата MAGNUM – одлични вина за секојдневна консумација наменети за модерниот купувач.

Фокусот при создавањето на колекцијата MAGNUM беше да се произведат вина со одлични ароматни и вариетелни карактеристики кои ќе ги воодушеват љубителите на вино и се наменети за секојдневна консумација.

Вината се понудени 1.5 л шишиња, пакување кое има се поголема популарност на винските пазари ширум светот,  бидејќи купувачите препознаваат одредени предности кај овие вина наспроти класичното винско шише од 0,75л

  • 5л шише = 2 шишиња од 0.75 л т.е. двојно повеќе од стандардно винско шише
  • фокусот е ставен на самото вино и квалитетот на истото кое се наоѓа во шишето, наместо пакувањето
  • поголема вредност на производот наспорти цена
  • вината во 1.5л се сметаат за поеколошко пакување во однос на другите шишиња (помалку амбалажа, трошоци за транспорт на репро-матерјали, СО2 трага итн.)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *