Редизајнирање на ракија Мераклискa

Редизајнирање на ракија Мераклискa

Редизајнирање на ракија Мераклискa

Винаријата Имако Вино го редизајнираше производот Мераклиска со нов модерен дизајн во премиум пакување.

Жолтата лозова ракија е еден од најомилените традиционални пијалоци, кој заслужува да биде претставен во најдобро светло.  Редизајнираното пакување е со модерен и чист дизајн каде на суптилен начин во фокусот на етикетата е поставена токму виновата лоза. Препознатливиот вкус на ракијата Мераклиска го задржавме, како резултат на добрата прифатеност од голем број на конзуметни од лансирањето до  денес.

Ракијата Мераклиска е достапна во пакувања од 100 мл, 200мл, 500мл и 1л и во специјално подарок пакување со две автентични чаши за ракија.