DW Kagor

Десертно фортифицирано вино добиено од сортата Вранец надополнето со хербален екстракт од локални македонски треви. Се одликува со темно кафена боја со црвеникави нијанси. Ароми на темно сушено овошје и хербални тонови од кои  доминираат нане и листови на црна боровинка. Раскошно на вкус со ароми на течно чоколадо, сладок корен, бонбони со путер и карамела и долг послевкус на зрна кафе. Бујно и богато вино, нежно слатко и добро избалансирано со пријатни киселини.
Се комбинира со чоколадни минт бомбони, чоколадни тартуфи и десерти со какао.
Препорачана температура на служење:  12-14 °С

Категорија Product ID: 1874

Дополнителни информации

Aлкохол:

16%

Волумен:

0,5 л