Признанија за вината Vranec Black Diamond и Constellation Vranec

Признанија за вината Vranec Black Diamond и Constellation Vranec

Признанија за вината Vranec Black Diamond и Constellation Vranec

Признанија за вината Vranec Black Diamond и Constellation Vranec кои освоија сребрени медали на интернaционалниот вински натпревар Mundus Vini 2020.

Mundus Vini се одржува во Германија и е еден од најголемите и престижни вински натпревари во светот. На овогодинешниот натпревар дегустирани и отценети беа 7.500 вина од 54 различни земји.