Tag: имако вино

Tag: имако вино

Платено практиканство

Платено практиканство

Имако вино ги отвора своите врати за студенти нудејќи платена пракса за време на берба 2019! Ние веруваме во моќта на новите генерации и нивните можности за унапредување во винарството.

Read more

ProWein 2019

ProWein 2019

Уште едно грандиозно издание на ProWein кое докажа дека е најважниот саем во светот на виното. 6.900 изложувачи, 61.500 посетители од 142 земји, 100.000+ вина. За Имако тоа беа значајни 3 дена на изложување каде ја претставивме нашата нова колекција во портфолиото Constellation (Соѕвездие) која вклучува 4 вина од сортите Вранец, Каберне Совињон, Мерло и

Read more

Ракијата Ж’та Стрела ја освои најпрестижната награда “Шампион на квалитет“ на ISCRO 2018

Ракијата Ж’та Стрела ја освои најпрестижната награда “Шампион на квалитет“ на ISCRO 2018

Лозовата ракија Ж’та Стрела на Имако Вино е прогласена за најдобар производ или “Шампион на квалитет “ на меѓународното оценување на јаки алкохолни пијалоци ISCRO 2018 кое се одржа во Загреб. Покрај освоеното злато за Перла (мускатна ракија) и сребро за Мераклиска (природна лозова ракија), ракијата Ж’та Стрела ја понесе најпрестижната титула. ISCRO 2018 се

Read more