Unity Temjanika

Суво бело вино добиено од сортата Темјаника. Се одликува со светла жолта боја.  Препознатливата арома на мускат и цвет од бозел (elderflower) е перфектно изразена, но и надополнета со овошност и нежни зачински ноти. Вкусот е со извонредна свежина и избалансиран со заводиливи ноти на цитрусно овошје.

Се комбинира со лесни предјадења, салати, а може да се ужива и без храна.
Препорачана температура на служење: 8-12 °С

Категорија Product ID: 2916

Дополнителни информации

Алкохол:

12.5%