Unity Riesling

Суво бело вино добиено од сортата Ризлинг. Се одликува со зеленикаво-жолта боја и ароми на цитрусно овошје , слатки лимонови ноти, бело цвеќе и  лесни зачински тонови. Вино со средно тело и пријатна свежина, мека текстура и полн завршеток.
Се комбинира со специјалитети од бело месо, риба и морска храна и салати.
Препорачана температура на служење:  8-12 °С

Категорија Product ID: 2712

Дополнителни информации

Aлкохол:

12,5 %

Волумен:

0,75 л