Магнум црвено

Магнум Црвено е суво црвено вино добиено како бленд на сортите Вранец и Каберне Совињон. Прекрасна рубин црвена боја и изразени овошни ароми на зрнесто овошје, зрела слива и зачински ноти. Вино со средно тело, хармоничен вкус и пријатен завршеток.

Одлично секојдневно вино кое може да се комбинира со печени црвени меса, скара, паста со црвени сосови и традиционални македонски јадења.

Препорачана температура на служење: 16 -18 °С.

Категорија Product ID: 2853

Дополнителни информации

Алкохол

12,5 %

Волумен

1,5 L