Магнум бело

Магнум Бело е суво бело вино добиено како бленд на сортите Смедеревка и Ризлинг. Прекрасна лимон-жолта боја, изразени ароми на цитрусно овошје и зелено јаболко. Вино со средно тело, пријатна свежина, мека текструра и убав завршеток.

Одлично секојдневно вино кое може да се комбинира со салати, јадења со бело месо, риба и добро разладен шприцер.

Препорачана температура на служење: 8 -12 °С.

Категорија Product ID: 2852

Дополнителни информации

Алкохол

11,5 %

Волумен

1,5 Л