Vranec Black Label

Суво црвено вино добиено од сортата Вранец. Се одликува со интензивна рубин црвена боја и ароми на темно зрнесто овошје како зрела цреша, капини и сливи надополнети со дикретни ноти на тутун. Вкусот е рефлексија на аромите кои ги осеќаме на нос со дополнителни вкусови на боровница како и зачински и поттонови на дим. Вино со полно тело, припитомени и меки танини и пријатна киселина.
Се комбинира со јадења со црвено месо, дивеч и полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Category: Product ID: 1851

Additional information

Aлкохол:

13%

Волумен:

0,75 л