Majestic Temjanika

Полусуво ароматно бело вино добиено од сортата Темјаника. Се одликува со кристална лимон –жолта боја. Носот открива раскошни мириси на бозел, саќе, бела праска и бело цвеќе каде доминираат кринови. Вкусот е богат и изобилува во коскесто овошје и мед, и послевкус на сочна кандирана кора од лимон и зачински завршеток на бел бибер. Свежо вино со полно тело и хармонична и пријатна киселина.
Се комбинира со лесни предјадења, салати, а може да се ужива и без храна.
Препорачана температура на служење: 8-12 °С

Категорија Product ID: 1854

Дополнителни информации

Aлкохол:

13,5%

Волумен:

0,75 л