Majestic Princeza

Полусуво црвено вино произведено како бленд од Каберне Совињон, Вранец и Кадарка. Се одликува со рубин црвена боја.  На нос се откриваат ароми на црвено зрнесто овошје, зрела слива и цреша како и зачински ноти на црн бибер. Палетата ги следи аромите од нос нудејќи вкус на рибизла и зрела слива придружени со зачински ноти на мелен сладок корен.  Екстрактивно вино со средно тело и нежни  танини.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо , паста со црвени сосови и селектирани полномасни сирења.
Препорачана температура на служење:  16-18 °С

Категорија Product ID: 2103

Дополнителни информации

Алкохол:

12%

Волумен:

0.75L