Majestic Pinot Noir

Суво розе вино добиено од сортата Пино Ноар. Се одликува со лосос боја и ароми на ситнозрнесто црвено овошје каде доминираат малина и дива шумска јагода. На вкус изобилува во ароми на крцкаво ситнозрнесто овошје како рибизла и млади вишни, сето ова поткрепено со пријатна киселина.
Се комбинира со црвена пастрмка, морски плодови на скара, салати со чери домати и паста со црвени сосови.
Препорачана температура на служење: 12-14 °С

Категорија Product ID: 1857

Дополнителни информации

Aлкохол:

12,5%

Волумен:

0,75 л