Majestic Merlot

Суво црвено вино произведено од сортата Мерло. Се карактеризира со рубин црвена боја. На нос се откриваат ароми на црвено ситнозрнесто овошје, боровинка и ноти на чоколадо. На палета се откриваат вкусови на малина, слива и темно чоколадо кое води кон сладникав завршеток. Вино со средно тело, добро интегрирани свиленкасти танини и хармонични киселини.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо, паста со црвен сос и селектирани полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 2173

Дополнителни информации

Aлкохол:

13,5%

Волумен:

0,75 л