Majestic Chardonnay

Суво бело вино добиено од сортата Шардоне. Се одликува со златно-жолта боја. На нос се откриваат ароми на зрела дуња, јаболка и ананас кои преминуваат во цветни ноти и нежна арома на ванила. Вино кое е со полно тело и  долготраен сладникав послевкус.
Се комбинира со специјалитети од бело месо, морски плодови на скара, паста со бели сосови и селектирани кашкавали.
Препорачана температура на служење: 8-12 °С

Категорија Product ID: 1856

Дополнителни информации

Aлкохол:

12,5%

Волумен:

0,75 л