Majestic Cabernet Sauvignon

Суво црвено вино произведено од сортата Каберне Совињон. Се одликува со длабока црвена боја со виолетови нијанси. На нос открива арома на вишна, слива и темна рибизла придужено со зачински ноти на црн бибер. Вкусот ги следи аромите со поизразени овошни карактеристики и нагласен зачински завршеток  што кои му даваат дополнителна комплексност. Вино со полно тело, свиленкасти и добро интегрирани танини и хармонични киселини.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо и селектирани полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 2174

Дополнителни информации

Aлкохол:

13,5%

Волумен:

0,75 л