LeOne Cuvee de Noirs

Суво црвено вино произведено како бленд од Каберне Совињон, Мерло и Пино Ноар. Се одликува со рубин боја и изобилува со овошни ароми од ситнозрнесто црвено овошје, цреши и какао ноти. Елегантно вино со полно тело, екстрактивно и со меки и сомотести танини.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо и избор на полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 1867

Дополнителни информации

Aлкохол:

12,5%

Волумен:

0,75 л