LeOne Cuvee de Blancs

Суво бело вино произведено како бленд од Шардоне и Ризлинг. Се одликува со светла жолта боја со зеленкасти тонови. Преовладуваат овошни ароми на цитрус и бело коскесто овошје со нијанси на саќе од мед и бели цвеќиња. Вино со средно тело и освежувачка киселост, мека текстура и фин завршеток.
Се комбинира со специјалитети од бело месо, риба, морска храна и салати.
Препорачана температура на служење: 8-12 °С

Категорија Product ID: 1866

Дополнителни информации

Aлкохол:

12%

Волумен:

0,75 л