Ethno Vranec

Полусуво црвено вино произведено од сортата Вранец. Се одликува со интензивна рубин боја, преовладуваат овошни ароми на зрели црни сливи и зрели цреши. Вино со средно тело и со меки, свиленкасти танини, хармонични киселини и пријатен послевкус.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо, паста со црвени сосови и избор од полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 1869

Дополнителни информации

Aлкохол:

11%

Волумен:

0,75 л