Ethno Muscat

Полусуво бело вино од сортата  Мускат. Се одликува со жолто-златна боја и изразена арома на зрели цитрусни овошја и бела праска придружени со цветни мускатни ароми и багрем. Ароматично вино со средно тело, освежувачка киселина и долготраен пријатен завршеток.
Се комбинира со салати и лесни јадења од зеленчук или се ужива во самото вино.
Препорачана температура на служење: 8-12 °С

Категорија Product ID: 1868

Дополнителни информации

Aлкохол:

10,5%

Волумен:

0,75 л