Astibo Macedonian Red

Полуслатко црвено вино добиено од сортата Вранец. Се одликува со длабока рубин боја и ароми на зрело овошје особено зрели сливи, цреши и капини. Вкусот ја следи аромата оставајќи пријатен долготраен послевкус. Вино со средно тело , меки танини и хармонични киселини.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо, паста со црвени сосови и избор од полномасно сирење.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Category: Product ID: 1853

Description

Additional information

Aлкохол:

11%

Волумен:

0,75 л