Astibo Black Label

Суво црвено вино добиено од сортата Вранец кое е одлежано во дабови буриња 6 месеци и уште 6 месеци во шише. Се одликува со интензивна рубин боја, со ароми на црвено шумско овошје и зрели цреши надополнети со ноти од ванила и бели зачини. Вино со полно тело, меки танини и хармоничност на киселините.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо, печен дивеч и полномасни сирења.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Category: Product ID: 1852

Additional information

Aлкохол:

12,5%

Волумен:

0,75 л