Смедеревка

Суво бело вино произведено од автохтона сорта грозје Смедеревка. Се карактеризира со светло жолта боја, ова едноставно секојдневно вино нуди пријатен овошен вкус и свежина. Се комбинира со специјалитети од бело месо, салати или разладено за шприцер со вино.
Препорачана температура на служење: 8-12 °С.

Категорија Product ID: 1836

Дополнителни информации

Aлкохол

11%

Волумен