Суво розе вино произведено со примена на бела технологија од бленд на сортите Вранец и Картошија. Се карактеризира со нежна розе боја, ова вино изобилува со ароми на црвено ситно овошје и јагоди со пријатен овошен вкус и свежина.
Се комбинира со специјалитети од бело месо и ладни предјадења или се ужива во самото вино.
Препорачана температура на служење: 8-12 °С.

Категорија Product ID: 1837

Дополнителни информации

Aлкохол:

10,5%

Волумен:

1 л