Македонско црвено

Полу-слатко црвено вино произведено од сортата Вранец кое се одликува со ароми на зрело шумско овошје и суви сливи. Вино со средно тело, хармоничен вкус и балансирани танини.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо, скара и е идеален избор за греано вино.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 1842

Дополнителни информации

Aлкохол:

11%

Волумен:

1 л