Кантри Црвено

Суво црно вино произведено како бленд на Вранец и Станушина. Се одликува со рубин боја и арома на шумско ситно овошје и зрело грозје. Вино со средно тело, со хармоничен вкус и мека танинска структура.
Се комбинира со специјалитети од црвено месо, скара и сирењe.
Препорачана температура на служење: 16-18 °С

Категорија Product ID: 1841

Дополнителни информации

Aлкохол:

11%

Волумен:

1 л