Магнум

Магнум

Колекцијата Магнум се вина произведени како бленд на домашни и интернационални сорти грозје во пакување од 1,5л стаклено шише. Одлични вина за секојдневна консумација, во друштво или на прослави кои нудат повеќе вредност за вашите пари и двојно повеќе вино до стандардно винско шише.

Се прикажуваат сите 2 резултати

 • Магнум бело

  Магнум Бело е суво бело вино добиено како бленд на сортите Смедеревка и Ризлинг. Прекрасна лимон-жолта боја, изразени ароми на цитрусно овошје и зелено јаболко. Вино со средно тело, пријатна свежина, мека текструра и убав завршеток.

  Одлично секојдневно вино кое може да се комбинира со салати, јадења со бело месо, риба и добро разладен шприцер.

  Препорачана температура на служење: 8 -12 °С.

  Прочитај повеќе
 • Магнум црвено

  Магнум Црвено е суво црвено вино добиено како бленд на сортите Вранец и Каберне Совињон. Прекрасна рубин црвена боја и изразени овошни ароми на зрнесто овошје, зрела слива и зачински ноти. Вино со средно тело, хармоничен вкус и пријатен завршеток.

  Одлично секојдневно вино кое може да се комбинира со печени црвени меса, скара, паста со црвени сосови и традиционални македонски јадења.

  Препорачана температура на служење: 16 -18 °С.

  Прочитај повеќе