Жестоки пијалоци

Жестоки пијалоци

Се прикажуваат сите 6 резултати

 • Ж’тa Стрела

  Ж’тa Стрела е природна лозова ракија произведена од вински дестилат и зреена во дабови буриња минимум 12 месеци, со јачина од 40% алкохол. Го доловува традициналниот вкус на македонската ракија со одлична питкост, полн вкус и пријатен послевкус.
  Ж’Ta Стрела е наградена со титулата ,,Шампион на квалитетот” при наградите за жестоки пијалоци ISCRO

  Достапна и во пакување од 0.2л

   

  Прочитај повеќе
 • Мераклиска

  Мераклиска е природна лозова ракија произведена од најдобриот вински дестилат и зреена во дабови буриња во период од 12-18 месеци, со јачина од 40% алкохол. Се одликува со златна килибар боја, полн и заокружен вкус со ароми на ванила, мед и тостиран даб. Добро избалансирана и со пријатен послевкус.

  Достапна во формат пакување:   0.1L   |    0.2L    |     0.5L   |     0.7L     |     1L|     Украсно пакување Мераклиска 1л со две автентични чаши за ракија

  Прочитај повеќе
 • Perla

  Perla е мускатна ракија која се одликува со нијанса на бледожолта боја, нежен и фин мускатен аромат, својствен за овие сорти. Вкусот е исклучително мек и надополнет со слатки ванилести ноти.

  Прочитај повеќе
 • Индиго

  Indigo е инзвонредно бренди зреено во дабови буриња минимум 5 години, со јачина од 40% алкохол. Се одликува со килибарно златна боја и ароми на суви овошја, даб како и ноти од карамела и ванила. Послевкусот е топол, пријатен и долготраен.

  Прочитај повеќе
 • Bohemian Brotherhood

  Bohemian Brotherhood е извонредно бренди зреено во дабови буриња 10 години, со јачина од 40% алкохол. Со интензивна килибарна боја, Bohemian Brotherhood има многу богат вкус и содржи комплексна арома од суво овошје и топли зачини кои се потенцирани со префинети вкусови од карамела, јатки и тутун. Апсолутно извонредо зреено бренди!

  Прочитај повеќе
 • Craft Blend 188

  Small batch Craft Blend 188 e лимитирана серија на бренди зреено во дабови буриња 12 години со јачина од 40% алкохол. Се одликува со длабока килибарна боја, butterscotch арома и многу комплексен вкус во кој се чувствува микс на суви овошки како смоква и крем со лешник. Послевкусот е топол, пријатен и долготраен.

  Прочитај повеќе