Новости

Новости

Освоени награди на BIWC 2021

Освоени награди на BIWC 2021

Секогаш горди на наградите и достигнувањата. На десеттото јубилејно издание на Балканскиот интернационален вински натпревар и фестивал (BIWC) освоивме 7 медaли за нашите вина.

Read more

ПЛАТЕНО ПРАКТИКАНСТВО

ПЛАТЕНО ПРАКТИКАНСТВО

Имако Вино нуди одлична можност за платена пракса за студенти и млади професионалци кои имаат желба да научат за производство на вино преку учество во берба 2020! Платената пракса е навистина одлично...

Read more

Во чест на Св. Трифун

Во чест на Св. Трифун

Во чест на Св. Трифун, заштитникот на лозарите и винарите, во Имако Вино се одржа симболично закројување на виновата лоза. Со почит кон традицијата и надеж за добра берба сите присутни гости и...

Read more

Платено практиканство

Платено практиканство

Имако вино ги отвора своите врати за студенти нудејќи платена пракса за време на берба 2019! Ние веруваме во моќта на новите генерации и нивните можности за унапредување во винарството.

Read more

ProWein 2019

ProWein 2019

Уште едно грандиозно издание на ProWein кое докажа дека е најважниот саем во светот на виното. 6.900 изложувачи, 61.500 посетители од 142 земји, 100.000+ вина. За Имако тоа беа значајни 3 дена на изложување каде ја...

Read more

Ракијата Ж’та Стрела ја освои најпрестижната награда “Шампион на квалитет“ на ISCRO 2018

Ракијата Ж’та Стрела ја освои најпрестижната награда “Шампион на квалитет“ на ISCRO 2018

Лозовата ракија Ж’та Стрела на Имако Вино е прогласена за најдобар производ или “Шампион на квалитет “ на меѓународното оценување на јаки алкохолни пијалоци ISCRO 2018 кое се одржа во Загреб. Покрај...

Read more